Verhalen

Verhalen

Het vormen van je karakter

Slapeloze nachten…

Mike kijkt tijdens een teamoverleg om zich heen. Hij ziet John; een aardige vent, goed in zijn werk, enorm ambitieus. Echt een aanwinst en onmisbaar

Lees verder
Stoïcijns leiderschap

Stoïcijns leiderschap

Er wordt weleens gezegd: stoïcijnen hebben geen emoties of willen hun emoties zoveel mogelijk onderdrukken of verbergen. De media wakkert dit misverstand nog wat verder

Lees verder

Podcast

Podcasts

Dit is Fief’s Podcast voor leiders en ondernemers. Ik deel praktische wijsheid, stoïcijnse filosofie en tips vanuit de praktijk. Mijn gasten zijn schrijvers, leiders en ondernemers die een mooi verhaal te vertellen hebben. Ik geloof in de kracht van verbinding en in het delen van elkaars ervaringen: we zitten er samen in!

Boeken

Boeken

Klik op het boek voor Fief’s verhaal

Overpeinzingen Marcus Aurelius

Er zijn boeken die je grijpen voor het leven. Boeken die precies op het juiste moment komen, boeken die je in de schoot worden geworpen. Boeken met liefde op het eerste gezicht. Boeken waar je een lichte tegenzin bij voelt, maar waarvoor de liefde per bladzijde groeit. Er zijn ook boeken die je weg legt en nooit meer terugziet, boeken waar het nooit wat mee wordt, boeken die nog steeds in je boekenkast staan en geduldig het moment afwachten. Wat voor relatie je ook hebt met een boek, een boek opent nieuwe werelden.

Ik stelde een schrijver eens de vraag: “Heb je een tip voor een mooi boek op dit moment?” En hij antwoordde: “Nee, die heb ik niet. Het kiezen van een boek is te persoonlijk. Er liggen vele boeken op mij te wachten maar ik laat het boek mij kiezen. Afhankelijk van het moment”. Dat vind ik een mooi idee.

Hiernaast vind je mijn lijst op dit moment.