Verhalen

Verhalen

Podcasts

Podcasts

Welkom bij The Macs, een podcast voor leiders en ondernemers. Ik ben Fief Macrander, psycholoog en eigenaar van The Macs. Ik deel praktische wijsheid, stoïcijnse filosofie en tips vanuit de bedrijfspraktijk. Ik praat met grote schrijvers over leiderschap en met leiders en ondernemers die een verhaal te delen hebben. Ik geloof in de kracht van verbinding en in het delen van elkaars ervaringen: we zitten er samen in!

Boeken

Boeken

Klik op het boek voor Fief’s verhaal

Overpeinzingen Marcus Aurelius

Er zijn boeken die je grijpen voor het leven. Boeken die precies op het juiste moment komen, boeken die je in de schoot worden geworpen. Boeken met liefde op het eerste gezicht. Boeken waar je een lichte tegenzin bij voelt, maar waarvoor de liefde per bladzijde groeit. Er zijn ook boeken die je weg legt en nooit meer terugziet, boeken waar het nooit wat mee wordt, boeken die nog steeds in je boekenkast staan en geduldig het moment afwachten. Wat voor relatie je ook hebt met een boek, een boek opent nieuwe werelden.

Ik stelde een schrijver eens de vraag: “Heb je een tip voor een mooi boek op dit moment?” En hij antwoordde: “Nee, die heb ik niet. Het kiezen van een boek is te persoonlijk. Er liggen vele boeken op mij te wachten maar ik laat het boek mij kiezen. Afhankelijk van het moment”. Dat vind ik een mooi idee.

Hier volgt mijn lijst op dit moment.