Slapeloze nachten…

Mike kijkt tijdens een teamoverleg om zich heen. Hij ziet John; een aardige vent, goed in zijn werk, enorm ambitieus. Echt een aanwinst en onmisbaar voor het bedrijf. Mike maakt zich zorgen dat John toe is aan een nieuwe uitdaging en op zal stappen. Hij heeft het hem gevraagd en John zei dat dat moment nog lang niet zover is. En toch blijft het aan Mike knagen. Dan hebben we Marion. Ook goed in haar werk, maar Mike weet dat er privé een en ander speelt. Het begint invloed te krijgen op haar werk. Hij heeft een gesprek met haar gepland om te checken of ze het nog wel redt. Want als zij uitvalt, ontstaat er een groot gat in deze drukke periode. Mike ligt er ‘s nachts weleens wakker van. Hij realiseert zich dat hij geen volledige controle heeft over de situatie, maar toch kan hij het niet loslaten. En hoe graag we iets ook niet willen, soms gebeurt het toch. John vertrekt en Marion komt thuis te zitten.

𝗚𝗲𝗹𝘂𝗸 𝘃𝗶𝗻𝗱𝗲𝗻
De stoïcijnen gaan ervan uit dat het enige wat we in de hand hebben, het vormen van je karakter is. Dus als je wilt leren omgaan met tegenslagen en van je geluk wilt profiteren dan is van belang dat je een goed mens bent en de juiste dingen doet. Maar soms hebben we het gevoel het allemaal niet in de hand te hebben en liggen we wakker door dingen die fout gaan of fout dreigen te gaan. Er is altijd wel iets waar we over kunnen piekeren. Vragen dringen zich dan op: zit ik wel op de juiste plek? Moet ik een sabbatical nemen? Had ik dat niet anders aan moeten pakken? Ben ik overspannen aan het worden? Komt het wel goed? Als we onszelf nou trainen in het richten op waar we wél controle over hebben? Dan krijgen we altijd wat we willen en zal het geluk bij ons zijn, omdat onze verlangens realistisch zijn.

Het vormen van je karakter
Share:
E-mail
LinkedIn
WhatsApp
Facebook