Stand Firm

Stand Firm: boeiend en ook controversieel boek van Svend Brinkmann. En dat zit ’m in het volgende. Hij strijkt met name aanhangers van de positieve psychologie tegen de haren in. Brinkmann, Hoogleraar Psychologie aan de Universiteit van Aalborg, laat zich inspireren door de filosofie van de stoïcijnen.

Alles om ons heen gaat sneller en sneller en we voelen constant druk om ons te blijven ontwikkelen. In plaats van constante vernieuwing pleit Brinkmann juist voor bezinning. Hoe kunnen we samenwerken en toch helemaal onszelf zijn? Door gewoon af en toe ‘nee’ te zeggen en bovenal stevig in onze schoenen te staan.

Hij gaat in tegen positieve visualisaties en juicht negatieve visualisatie toe. Dus door je voor te stellen wat er allemaal fout kan gaan en zelfs wat er kan gebeuren als je alles verliest. En zo staat dit boek vol verfrissende zienswijzen, al bestaan ze al eeuwen lang!

Ik wil dit boek aanschaffen

Share:
E-mail
LinkedIn
WhatsApp
Facebook